
Bilsyn hos FDM
Priser på FDMs bilsyn
Hos FDM får du et professionelt bilsyn, der sikrer, at din bil lever op til de gældende lovkrav. Se vores priser nedenfor, og husk, at du som medlem kan få rabat. Vi tilbyder en grundig og uvildig vurdering, så du kan være tryg ved standen på din bil.
Konkurrencedygtige priser
Medlemspris: 495 kr.
Medlemsrabat: 75 kr.
Ikke-medlemspris: 570 kr.

Nedsat pris i disse udvalgte synshaller
Synshaller |
Medlemspris |
Ikke-medlemspris |
---|---|---|
Bilsyn i Slagelse | 350,00 kr. | 425,00 kr. |
Bilsyn i Næstved | 440,00 kr. | 515,00 kr. |
Bilsyn i Roskilde | 445,00 kr. | 520,00 kr. |
Bilsyn i Hillerød | 350,00 kr. | 425,00 kr. |
Bilsyn i Fredericia | 400,00 kr. | 475,00 kr. |
Bilsyn i Odense | 450,00 kr. | 525,00 kr. |
Bilsyn i Sønderborg | 375,00 kr. | 450,00 kr. |

Det periodiske bilsyn
Når man taler om bilsyn, refererer man typisk til det periodiske syn, som er lovpligtigt og sikrer, at bilen lever op til gældende sikkerheds- og miljøkrav.
Men FDM tilbyder også andre synstyper: Omsyn, hvis bilen ikke gik igennem synet første gang, registreringssyn, ved import eller større ændringer af bilen, samt toldsyn, når en brugt importbil skal afgiftsberegnes. FDMs synsydelser er altid uvildige og udføres af specialister med fokus på sikkerhed og transparens.

Er du FDM Komplet-medlem?
Hvis du har et Komplet-medlemskab gennem FDM Forsikringer, skal du ringe til os på 70 13 30 40 for at bestille tid til bilsyn. Dette kan du ikke gøre online.
Hvis du har Komplet-medlemskab gennem FDM, kan du få et bilsyn til 0 kr. Husk at logge ind på Mit FDM, inden du booker, for at opnå en pris på 0 kr.

Derfor skal du vælge FDM
Vi lægger vægt på ekspertise, uvildighed og kvalitetssikring, så du trygt kan stole på, at din bil lever op til de gældende krav og standarder. Med FDMs bilsyn får du ikke bare et godkendelsesstempel – du får også en objektiv vurdering af din bils stand, baseret på faglig indsigt og høje standarder.

Kontrolfordele til FDM-medlemmer

Rustkontrol
Er du usikker på, om din bil har brug for rustbeskyttelse? Start med en rustkontrol og få en professionel vurdering.

Bremse- og dækkontrol
Få tjekket din bils bremseevne i vores bremseprøvestand. Vi laver også en visuel kontrol af dæk og bremser for eventuelt slid.

Lygte- og batterikontrol
Vi kontrollerer, om dine lygter er korrekt justeret og måler bilens batterikapacitet, så du undgår uventede problemer.

Reparationskontrol
Har din bil været på værksted eller til service hos en af vores fordelspartnere? Få den tjekket af en uvildig FDM-ekspert inden for en måned.
5 spørgsmål til bilsyn hos FDM
1. Hvor lang tid tager et bilsyn? 2. Hvad bliver tjekket ved bilsyn? 3. Skal man have sin registreringsattest med til syn? 4. Er bilsyn og biltester det samme? 5. Hvad betyder resultatet af synsrapporten? Du får svar på spørgsmålene herunder.
Ofte stillede spørgsmål om bilsyn
Hvis du har købt en ny bil, går der fire år (efter datoen for første indregistrering), inden den skal til sit første bilsyn. Når bilen har været til sit første bilsyn, skal den synes hvert andet år – det som hedder periodisk bilsyn. Det vil sige, at syn af bil ikke afhænger af antal kørte kilometer.
Din bil bliver automatisk indkaldt, når det er ved at være tid til syn. Synsindkaldelsen fra Færdselsstyrelsen sendes til din e-Boks.
Vi syner alle køretøjstyper til og med 3500 kg. Lige fra minibiler som Kia Picanto og store biler som Volvo stationcars til varebiler og kassebiler.
Dog kan der være restriktioner for høje køretøjer såsom varebiler.
Ja, hos FDM tilbyder vi syn af både elbiler og plugin-hybridbiler. Selvom synsprocessen for disse køretøjer ligner den for benzin- og dieselbiler, er der særlige fokusområder. For elbiler og plugin-hybrider kontrolleres blandt andet højvoltsbatteriet, kabler og stikforbindelser for at sikre, at de opfylder gældende sikkerheds- og miljøkrav. Derudover er der ikke behov for udledningstests, da disse køretøjer har en anden drivlinje end traditionelle forbrændingsmotorer.
Hvis du har yderligere spørgsmål om syn af din el- eller plugin-hybridbil, er du velkommen til at kontakte vores medlemsservice.
Ja, du kan få din bil synet før den oprindelige frist. I stedet for et periodisk syn vil synshallen udføre et registreringssyn. Når bilen godkendes ved dette syn, bliver næste synsdato beregnet ud fra denne nye synsgodkendelse, hvilket betyder, at det næste periodiske syn vil være to år efter registreringssynet for personbiler.
Det kan være en fordel at få bilen synet før tid, hvis du for eksempel ønsker at sælge den og vil sikre, at den lever op til synskravene, eller hvis du gerne vil have en status på bilens stand tidligere end planlagt.
Overholder du ikke fristen for det periodiske syn, vil du i første omgang få en erindringsskrivelse fra Færdselsstyrelsen. Overholder du ikke denne frist, vil du blive præsenteret for en bøde. Samtidig får du en ny frist på tre uger til at få godkendt eller afmeldt din bil. Overholder du ikke den frist, får du endnu en bøde, og bilens plader skal afleveres.
Hvis du fortsætter med at køre i bilen uden at have fået foretaget et periodesyn, bliver bilens nummerplader inddraget af politiet.
Er du i tvivl om, hvornår din bil sidst blev synet, kan du fx finde tidligere synsrapporter på Færdselsstyrelsens hjemmeside.
Det er kun i meget sjældne tilfælde, du kan få udsat syn af bilen. Det er Færdselsstyrelsen, der afgør om grundlaget er i orden. Kan du ikke opnå tilladelse fra Færdselsstyrelsen til at få udsat et periodisk syn, og er det umuligt for dig at få synet bilen til tiden, kan du afmelde bilen på et motorkontor. Så sættes indkaldelse af bilen til syn i bero, men du kan ikke få bilen registreret på nye nummerplader, før der er foretaget et registreringssyn.
Når din bil har været til registreringssyn og er blevet godkendt, kan du få din bil registreret på et motorkontor.
Din bil skal synes, fordi det er vigtigt, at biler på de danske veje sikkerheds- og miljømæssigt lever op til lovens krav og regler. Til et bilsyn undersøges eksempelvis styretøjet, bremser, bærende dele, lys og lygter og miljøafprøvning af udledning af røggasser. De to overordnede formål med et bilsyn er at kontrollere:
- - De færdselssikkerhedsmæssige forhold, som eksempelvis styretøj, bremser, bærende dele, lys og lygter.
- - De miljømæssige forhold, som eksempelvis udledning af røg, kulilte og støj. Bemærk: Bilens almindelige stand eller værdi vurderes ikke.
Passer tiden alligevel ikke, kan du ringe til os, ombooke eller afbestille online. Du finder link til ombooking eller afbestilling i den kvitteringsmail du modtog fra os, da du bestilte dit bilsyn.
Hvis du får monteret et nyt anhængertræk på en bil, der er registreret for under 8 år siden, skal du enten:
- - have din bil synet
- - eller så skal værkstedet, der har monteret anhængertrækket (tilkoblingsanordningen) sørge for, at du få registreret dit anhængertræk (tilkoblingsanordning) i Motorregistret.
Er du selv fingernem og monterer anhængertrækket selv, skal bilen til et registreringssyn. Hvis bilen er registreret for over 8 år siden, skal du have godkendt ændringerne ved et nyt syn.
Nej, hvis dine blinklys eller andre lygter ikke fungerer ved synet, vil bilen ikke kunne godkendes og skal til omsyn. Fejl på lygter betragtes som en væsentlig mangel, da de har betydning for trafiksikkerheden.
For at undgå omsyn anbefales det, at du inden synet kontrollerer, om alle lygter – herunder blinklys, stoplys, nær- og fjernlys samt nummerpladelys – fungerer korrekt. Hvis en pære er defekt, bør den udskiftes inden synet.
Du kan med fordel benytte FDMs Lygte- og batterikontrol, inden bilen skal til syn.
Hvis bilen har sidespejl i både højre og venstre side, er der ingen begrænsning for, hvor mørke de bagerste sideruder og bagruden må være. Du må derimod ikke klæbe film på de forreste sideruder og forrude.
Der er ikke noget lovkrav om, at bilen er nysynet ved salg. Der kan dog være fordele ved at få foretaget et registreringssyn af bilen, inden du sælger den:
- - Det er ofte et godt salgsargument, at bilen er nysynet
- - Mange bilkøbere foretrækker, at bilen er nysynet
- - Du ved, at bilen lever op til lovens krav til sikkerhed og miljø
Hvis din bil er indregistreret første gang for mere end 30 år siden, og du kun benytter den lejlighedsvis, kan du indregistrere den til veterankørsel. Denne ændring kan ske i forbindelse med registreringssyn af køretøjet eller ved at skrive til SKAT via en kontaktformular på deres hjemmeside.
Ved omregistreringen påføres teksten: "veterankørsel" i Det digitale Motorregister (DMR). Når din bil er omregistreret til veterankørsel, bliver den første gang indkaldt til periodisk syn 35 år efter 1. registreringsdato og herefter med otte års mellemrum.
Er din bil ikke indregistreret til veterankørsel, vil den fortsat blive indkaldt til syn hvert andet år, selv om den er over 30 år gammel.
Er der noget, du ikke fik svar på, kan du evt. læse mere på denne side om FDMs bilsyn og biltest eller kontakte vores medlemsservice.